Saturday, November 27, 2010

....

crying alone is really better than laughing with the people who hate you but act like loving you..

Thursday, November 25, 2010

kids & baby photo contest

"kids & baby photo contest"
---->telah d tag oleh jero<----


syarat -syarat penyertaan.

1. anda mesti menjadi follower blog kedua saya. http://sweetlikekisses.blogspot.com.Selepas ini pemenang akan di umum di blog baru:)..



---->sudh..:)

2. anda mesti tag kepada 8 orang maksimum.tidak boleh kurang.dan bila anda telah tag anda mesti inform pada kawan anda yang mereka telah ditag.:)


--->bnyk wooo...


3. letakkan banner contest di sidebar anda.

4. anda mesti sertakan satu gambar.tidak kisah gambar anda zaman baby,zaman anda budak budak,gambar adik anda,gambar anak anda,gambar anak saudara anda..


nyum2..cedapnyer lolipop..hehe



5. hantar link entry anda didalam kotak komen entry contest ini.

6.mesti mulakan title entry dengan nama contest.

7. wajib diberitahu didalam entry tentang contest ini dan hadiah yang bakal diberi kepada pemenang.


tarikh tutup sehingga  30 november 2010 .tetapi terpulang pada saya jika hendak menamatkan tarikh lebih awal:)..so be alert!:)


hadiah yang bakal dimenangi ialah earring dari lazo diamond jewellery.white gold.




banner contest
*letak di sidebar dan di dalam entry

anniversary giveaway-ana-

ni nk jwb tag --->adeq a.k.a eryna afina<----
tag yg siap de contest g..
wah..join je la..hehe..
ni pun dh lewt jwb tag ni..hikhik

Syarat2 nak join mudah je :

1. Keutamaan bg yg jd followers blog ana.
yg takde blog pun boleh gak jd follower, just create google akaun je.

--->ok...neeysa dh follow..hehe

2. Copy paste entry ni balik dan Letak banner ni kat sidebar korang bagi yg ada blog.
yg takde blog korang email je ye.
--->baik2..akan d lksanakn..:)
3. Tag 2 org kawan anda.
---->siapa yer..emm..
diba n fyda

4. Yang dah join sila letak link kat komen ye.
utk ana buat terjahan.. takyah wish apa2 pun. nak wish pun leh gak. kekeke.


5.
Keputusan ana akan umumkan pada hari anniversary ana pada 28 Nov nanti.


Hadiah2 yg di tawarkan :
Hadiah utama : Size P2-M

Hadiah Kedua : Size P2-M

tarikh tutup 26 Nov okey..11.59PM


--->fuhhh...ari ni dh 25 novmbr..
pape pun...kepda kak ana..tuan yg wat contest...hepi annversary in advance..heee~


Friday, November 19, 2010

cemburu

topik ri ni...
sal cmburu...
knpa cemburu itu perlu wujud?
hmmm...
msing2 mesti ada jwpn yg berbeza..
baiklah2..
kita tgk baca je la cta sal halim n cik temah..
layannn..
heeee~

"halim dan cik temah saling sayang menyayangi...
cik temah sanggup buat apa saja demi cinta nya kepada halim.
cik temah tau...halim juga begitu..
halim dan cik temah masing2 ada ramai kenalan..
dimana2 pun ramai..
lumrah la kan..
berkawan biar beribu..berjuta kalau boleh..
bercinta biar satu..ingat tu halim n cik temah..!
halim dan cik temah ni..dua2 kuat cemburu..
mulanya...halim dan cik temah asyek salah faham gara2 cemburu ni..
lama2...mereka sudh agak reti mngwl rasa cmburu itu..
mungkin ada kalanya,hanya tersimpan d lubuk hati yg pling dlm..
sapa tahu kn?
bukankah perlu ada rasa percaya dengan pasangan kita?
knpa perlu cmburu?
tapi salahkah kalau cemburu?
xkn?tpi itu semua depends dengan bagaimana halim dan cik temah ni bergaul dengan org2 d skelilingnya...
xkan halim nk rasa jeles kt cik temah kalau cik temah ni x rpt sgt dgn sorg2 tu..cik temah pun xkn nk jeles tba2 kalau halim x rpt semcam dgn sorg2 tu..
halim x perlu nk bermanja2 dgn yg len kalau dh de cik temah..
cik temah pun harus begitu..
xperlu nma2 manja utk org len itu..
cukupla sekdr bermnja dgn org yg kta syg kn?xperlu lebih2 dgn org len?boleh kn?
xperlu nk bgi harapn pada yang len tu...
org len tu pun jgn nak mnghrp kalau sudh tahu halim sudh ada cik temah ataupun cik temah sudh ada halim..
mngkin kdg2 halim rasa meluat dgn perangai cik temah yang kuat jeles...ataupun sebaliknya..
tpi perlu ada sefahaman kn di situ?"

sperti ----> cerita sedih <----seblum ni..mmg sedih sgttt...huuuu~
mungkin si halim atau cik temah rasa terkongkong..
tpi sbnrnya...itu semua dlakukn atas rasa syg...
bak kata ---> cik eyda dalam entri yg sal cte sedh ni gak..
mngngkong bukn bermkna mnguasai hidup seseorg..,tpi takut akn kehilangn..
huuu..tba2 ase sedih...smbil dgr lgu blog cik eyda ni lak..adoh2..lgi sedih...

Thursday, November 18, 2010

sebelum tido

saya memang bukan yang terbaik...
maafkan saya...

Wednesday, November 17, 2010

jummmmmm makannn!

nyum2...
cookies kt famous amos ni mmg peberet dri dlu lgi..
lgi2 yg macademia nuts tu...fuhhh...
xleh henti nk mkn..
nyum2..
hahaha..

hari ni semua umat Islam mnymbut Hari Raya Aidiladha a.k.a Hari Raya Korban a.k.a Hari Raya Haji..
jdi..
Salam Aidiladha to all..
jum mkn bnyk2..
haha..
neeysa dh ade kt umah skrg ni..
hoyeahhhhhh
mtlamat nk mkn bnyk2..
tmbh bert bdn..
huahuahua...

jum makannnnn..!
ketupat,kari,rendang,kuah sate a.k.a kuah kacang dan mcm2 lagi dh tersedia tu...
hihi

p/s: miss u si montel..

Saturday, November 13, 2010

sedih sampai x leh nk guling2..huuu

tadi bukak2 fb jap smbil tension2 stdy ni..
pas2 trjmpa satu cta sedih ni..huuu
menyayat hati tol..
ni leh lak bukk blog jap..
wahaha..
parah2..

ni haa..cta yg neeysa baca tdi..
mngkin ada yg pernh baca kish ni sblum ni..
sedihhhh...T.T~


"Name aku Amir.. Aku de sorg awek.. Sorg??? huhu.. Awek aku ni mmg lawa giler r!! Sbb die lawa tu r aku ngn membe2 aku berebut.. Nasib aku baik la, aku dpt jugak die....memandangkan aku ni pun kategori org yg handsome.. hahaha..
OOPS! lupe! Name awek aku ni Nadia.. Kitorg x same kampung tp satu sekolah.. Satu hari ni aku dpt twrn smbung blajar kt satu IPTA ni.. Awek aku pn dpt.. Alhamdulillah result SPM kitorg cemerlang walaupun aku pun x percaye boleh dpt 7A.. Hahaha.. Tp mmg giler r.. Walaupun kos yg ditawarkn same, tp aku terlambung kt utara n die lak kt Selatan..

Die ni kuat jeles tu jgn ckp laa.. hidup aku dia yg aturkan.. selama aku satu sekolah dulu, jgn hrp la aku nk kuwa ngn membe2 perempuan aku.. Jgnkn kuwa same, pndg pun x boleh.. Kdg2 aku rimas jugak ngn die.. T aku ckp byk ngn die, mau die marah2 then merajuk.. Benci tul aku.. Aku tau die sygggg sgt2 kt aku. Aku tau die mmg x lyn mane2 lelaki yg cube usyar line die.. Kdg2 aku bengang jugak if ade lelaki yg hntr2 msj kt die walaupun die x reply..

p sebenarnye aku ade sorokkan sumthing drp die.. Disebabkan kitorg pun da terpisah jauh, aku mule la nk test market kt utara ni.. Jahatkn? Aku rase bebas!!! Aku pn rase die mcm tu jgk kot.. Yelah, die kn lawa.. Msti r ramai jantan usyar die.. Disebabkan aku nk menutup perasaan prasangka yg buruk2 tu, aku mula r berkawan ngn ramai perempuan kat sini.. Setiap kali org tanye status aku, mesti aku jwb aku single.. Aku selalu kuwa ngn member2 perempuan aku kat sini.. Mmg lagak cm org single.. Aku selalu teringatkan die time aku tgh berfoya2.. Bile wktu mlm sebelum tidur, msti die yg call aku.. Aku? Kdg2 kot.. Tp aku syg sgt kt die.. Aku ckp kt die, membe2 aku kt sini semuanye jantan.. Die ckp die pun same.. Sebelum kitorg end call mst die cerita2 kenangan kami bersama.. Die selalu ckp, "kalau sy da x de baru awk leh gatal dgn perempuan lain".. Kdg2 aku mrh die sbb die ckp yg bukan2 walaupun hakikatnya aku mmg da menggatal da pun.. Kdg2 aku selalu jgk create pergaduhan ngn die.. byk kali die nangis time gaduh2 ngn aku.. pernah tu aku tertengking dia.. kesian die......... 

"SAYA SAYANG AWAK! SAYA NAK AWAK!"
Tibe2 aku terkejut drp lamunan.. Rupa2nye member perempuan aku, Tiqah.. Aku pn dgn bangang aku terima..
Mase duit PTPTN kuwa, aku beli sebijik henpon lg. Satu henpon khas tok msj Nadia, satu g utk Tiqah.. Dlm tempoh aku belajar kt sini, mcm2 tipu aku wat.. Aku tipu dua2 perempuan tu.. Tp hati aku tetap sygkn Nadia.. Mungkin sbb jauh, perasaan tu kdg2 bercampur.. Tiqah pn mcm Nadia.. Sejak aku couple ngn minah ni, aku dah x kuwa ngn member2 perempuan lain.. semuanya kembali mcm mase aku ngan Nadia dulu.. Aku terasa bersalah sgt.. Tp dlm mase yg same aku just nk hilangkan perasaan bosan sorg2 kat sini.. "Kalau la Nadia tau.." Kdg2 aku terfikir nk berterus-terang.. Tp aku x berani.. Kalau dulu aku tidur pukul 1.30, sekarang ni pkul 3.30 kdg2 pkul 4.. Yelah sbb nk gayut dgn dua2.. Semua org x tahu siapa aku sebenarnya walaupun roomate aku sendiri.. Setiap kali aku balik kampung, Nadia x balik.. Yelah.. U dgn sekolah mane same.. Cuti lain2.. Cume ade sekali tu kitorg dpt cuti same2.. Cuti raye kn.. Time aku jumpa ngn Nadia, aku sorokkan henpon satu lg tu kat rumah.. Nadia makin lawa! Berseri2.. Mane2 lelaki tgok gerenti r cair ni.. Nadia ckp cinta die hanya utk aku.. Selama die berpisah dgn aku, die semakin rindu, semakin syg n cintakn aku.. Utk hilang rase camtu, die habiskan mase dgn belajar.. Kdg2 die ckp belajar smpai tau2 da mlm.. Die happy sbb hati aku masih x berubah utk dia sorang.. ERR! aku terasa bersalah sgt.. "Kalau sy da x de, baru awk leh gatal dgn perempuan len tau!" ckp die sambil tergelak2.. Perkataan tu da berjuta kali kot die sebut.. Aku tgok muke die yg lembut tu.. Die bersuara, kalau habis belajar, die nk aku ikat die sebagai tunang.. Pastu die nk kami kerja, kumpul duit byk2 n kahwin then sambung belajar lg.. Beria2 die menceritakan impian die kt aku...

Permainan aku berlarutan sehingga sem yg ke 4...
Pada satu hari ni aku g makan ngn Tiqah mcm biasa... Heboh kampus aku jd tuan rumah untuk satu pertandingan perbahasan antara IPTA. Kebetulan hari ni ulangtahun ke 3 aku ngan Nadia.. Mcm biase aku g mkn ngn Tiqah kt cafe.. Mase Tiqah tgh ambil lauk, aku terniat hati nk cek msj die.. Terhenti jantung aku, berlambak2 msj sorang jantan yg bersayang2 kt  inbox dia.. Aku pn angin r.. Mase Tiqah duduk, aku soal2 dia smpai menangis minah tu.. Sebelum ni x terniat pulak aku nk cek.. Tiqah ckp die ttp sygkn aku.. Aku pun mula terfikirkn Nadia.. Tibe2 ade sekumpulan awek dtg kat meja aku time2 gini la pulak.. X lame pastu aku nmpk Nadia.. Aku menelan air liur..  Rupe2nye, Nadia ambil bahagian dalam pertandingan tu.. Bila Tiqah nmpk ramai2 awek tu dtg kt aku, pelik r die.. N dgn kuasa Allah, semua terbongkar pada saat tu.. N Tiqah sendiri mengaku yg dielah awek aku kt depan Nadia.. Aku tgok Nadia menangis.. Die x bercakap sepatah haram perkataan pun.. Cume die berikan aku sekotak hadiah ulangtahun kami sebelum dia tinggalkn aku.. Aku terus putuskan hubungan aku ngn Tiqah.. Mase aku balik hostel, puas aku call Nadia.. Aku hntr msj berlambak2 kt die.. die x reply pn... Aku sedar, die dah benci aku..

Rupanya Nadia masih menerima aku.. Aku happy sgt2.. Aku berjanji x nk kecewakn die lg.. 2 minggu kejadian itu berlalu.. Org2 sekeliling aku mula menjauhkan diri daripada aku.. Nk2 yg member2 perempuan aku la.. Aku dah x kesah da.. Aku dah berubah.. Aku cuma nk dapatkn keputusan yg cemerlang sampai time akhir sem nanti. Aku nk dptkn kerja baik2.. Apa2 pun aku nk ikat Nadia dulu.. Kdg2 aku berasa malu sgt kt Nadia nk2 bila teringatkn mak ayah dia.. Nasib baik die x pergi report kat mak n ayah dia.. hehe.. Dlm tgh syok2 berangan sambil membelek2 kemeja baru hadiah ulangtahun daripadanya mase hari kejadian tu, tibe2 aku dpt msj drpd member Nadia.. "Nadia eksiden!" Ermm.. Hati aku tibe2 jd x sedap.. Msj kedua drp member die smpai lg.. Terasa panas muka aku bile bace msj tu.. "Nadia da X DE.. Die kne langgar ngan kereta mase lintas jln.." Mcm org gila pas aku bace msj tu.. Aku ambil keputusan balik kejap kampung walaupun terpaksa ponteng kelas..
Aku rase kosong.. Kosong sgt.. Teringat gelak tawa die, teringat suara die, muke die yg lawa tu.. Aku menangis dlm bas.. Aku x peduli ngn org2 yg pndg aku.. Kali ni aku betul2 menyalahkan diri aku.. Semua kenangan aku ngan Nadia bermain dlm kepala aku.. Aku xmampu menahan perasaan sedih ni.. Berulang kali aku bace msj terakhir Nadia mlm td.. "Awk, sy nk tido.. Mcm biase, sy sygkn awk utk selamanye walaupun awk da lukekn ati sy, sy maafkn... Tp ingat! Kalau sy x de baru awk leh gatal ngn perempuan len tau! Hehe.. Nk mrh la tu.. Sy leb awk! Sweet dreamz.."  Ya Allah! Kuatkn hatiku ni.. Semasa aku sampai, jenazahnya belum tiba lagi.. Ye.. Aku pun terus mencoretkan kisah ini.. Semoga menjadi pengajaran kt korang.. Air mata aku berguguran sepanjang mencoretkan kisah ni.. Tapi  aku tau, Nadia x kn kembali da.. X de lg msj Nadia, panggilan Nadia.. X de dah ungkapan "kalau sy x de" tu dah..

Teman2.. Aku mintak sedekahkanlah fatihah utk nya.. Mungkin ada yg memperlekehkn kisah aku ni.. Tp bg aku, inilah kisah yg plg bermakna utk aku.. Utk selamanya aku menyayangi kau, Nurul Nadia bt Zainarruddin..
Mungkin kejap lagi jenazahnya tiba.. Aku nk bersiap2 utk beri penghormatan terakhir buat die yg aku sygi.. Sememangnya cinta die utk aku shgga akhir nafasnya... Aku mampu merelakan pemergiannya... Tabahkn hatiku Ya Allah.... -Al Fatihah..... "

 HAAAAAAAAAAAAAA...........
sedih x?
huuu...
manusia mmg slalu bgitu..
bila dh xda, msa tu bru nk nyesal..hmm...
jauh tu fktr penghlng kah?emmm...
buat mr. amir, yg lepas itu jdikn la sbgai pngjrn..:)

p/s: 831 si montel~

Friday, November 12, 2010

sanggupkah?masihkah?

kalau suatu hari aku tiada tangan lagi..sanggupkah kamu menjadi tanganku?
kalau suatu hari aku tak mampu melihat lagi..sanggupkah kamu menjadi mataku?
kalau suatu hari aku tak bisa mendengar lagi..sanggupkah kamu menjadi telingaku?
kalau suatu hari wajahku tidak seperti sekarang, sudah luput dimamah usia..masihkah kamu melihatku dengan penuh rasa sayang seperti sekarang?
kalau suatu hari aku lupa ingatan..sanggupkah kamu membantu aku kembalikan memoriku?
kalau suatu hari aku putus harapan..sanggupkah kamu kembalikan semangatku yang telah hilang?
kalau suatu hari aku dalam kesusahan..sanggupkah kamu harunginya bersamaku?
kalau aku perlukan seseorang untuk mendengar..sanggupkah kamu meminjamkan telinga dan bahumu untukku?
kalau aku sakit..sanggupkah kamu menjaga aku?
dan..
kalau aku pergi jauh...kamu akan rindu aku kah?


Thursday, November 11, 2010

bikin panas jak..=.='

malasss...
ayooo...
hujn lebt kt luar skrg ni..
ujian tol..hikhik
from google
neeysa ke ni?haha
smpai jdi gondol sudh..hikhik..
comelnyer baby!

from google
 dok dpn  lptop..
len yg d bukak..
ish2..
pe nk jdi laa..

from google
yke lack of motivation?
agknyer kot..
wahaha..
tpi cm trlbih motivation smpai tepu dh..
huahuahua...

nk mmbebel jp..
"suka na juak mengarey barng ya..
sia ctok jk eh..
dh kedk stor udh asa..
hishh..
dh asa pekum jk lam tok..
cuba lh bersih kn tmpt ya hoo..
kedk nya jk nok diam ctok..
heran juakkk...grrrr..
sbr jk la.."

ok2...sudh..
hahahaha...
jom stdy!

Tuesday, November 9, 2010

yang mana satu pilihan kalbu...lalala

hikhik..
neeysa baru pas mkn mlm..
alhamdulillah...
kenyang nyerrrr..
hehe..

tgk nyet2 ats tu..kiut tol..haha..
xde kje..

ptg tdi dh bis dh stu g pper..
means skrg dh bis 2 pper..
2 more to go..
tpi pper tu bukn dlm mnggu ni..
next week t..
nk study ke nk bersuka ria dlu ni?
haaa...