Friday, November 19, 2010

cemburu

topik ri ni...
sal cmburu...
knpa cemburu itu perlu wujud?
hmmm...
msing2 mesti ada jwpn yg berbeza..
baiklah2..
kita tgk baca je la cta sal halim n cik temah..
layannn..
heeee~

"halim dan cik temah saling sayang menyayangi...
cik temah sanggup buat apa saja demi cinta nya kepada halim.
cik temah tau...halim juga begitu..
halim dan cik temah masing2 ada ramai kenalan..
dimana2 pun ramai..
lumrah la kan..
berkawan biar beribu..berjuta kalau boleh..
bercinta biar satu..ingat tu halim n cik temah..!
halim dan cik temah ni..dua2 kuat cemburu..
mulanya...halim dan cik temah asyek salah faham gara2 cemburu ni..
lama2...mereka sudh agak reti mngwl rasa cmburu itu..
mungkin ada kalanya,hanya tersimpan d lubuk hati yg pling dlm..
sapa tahu kn?
bukankah perlu ada rasa percaya dengan pasangan kita?
knpa perlu cmburu?
tapi salahkah kalau cemburu?
xkn?tpi itu semua depends dengan bagaimana halim dan cik temah ni bergaul dengan org2 d skelilingnya...
xkan halim nk rasa jeles kt cik temah kalau cik temah ni x rpt sgt dgn sorg2 tu..cik temah pun xkn nk jeles tba2 kalau halim x rpt semcam dgn sorg2 tu..
halim x perlu nk bermanja2 dgn yg len kalau dh de cik temah..
cik temah pun harus begitu..
xperlu nma2 manja utk org len itu..
cukupla sekdr bermnja dgn org yg kta syg kn?xperlu lebih2 dgn org len?boleh kn?
xperlu nk bgi harapn pada yang len tu...
org len tu pun jgn nak mnghrp kalau sudh tahu halim sudh ada cik temah ataupun cik temah sudh ada halim..
mngkin kdg2 halim rasa meluat dgn perangai cik temah yang kuat jeles...ataupun sebaliknya..
tpi perlu ada sefahaman kn di situ?"

sperti ----> cerita sedih <----seblum ni..mmg sedih sgttt...huuuu~
mungkin si halim atau cik temah rasa terkongkong..
tpi sbnrnya...itu semua dlakukn atas rasa syg...
bak kata ---> cik eyda dalam entri yg sal cte sedh ni gak..
mngngkong bukn bermkna mnguasai hidup seseorg..,tpi takut akn kehilangn..
huuu..tba2 ase sedih...smbil dgr lgu blog cik eyda ni lak..adoh2..lgi sedih...

12 comments:

mahira oya said...

jgn sedey2 k..

::deebaadeeboo:: said...

tol 2..mengongkong bkn bermakna mnguasai..tp slalu disalahertikan..sbar la ye.lumrah la 2 bersedih dlm relationship..xkn slalunya indah..

~i pon sdeyyy..;(

~nEeYsA~ said...

oya..
hehe..sedih baca kish cdey yg b4 ni..huuu...


diba,
kn2..btol tu..
uishh..jgn sedey2 diba..chill babe..:)

m!da BucHuxX said...

love is never without jelous. .mmg biase la tue. .masing2 kene pandai la kawal . .cemburu itu bagus but. . nope cemburu buta .kank

Apis said...

tumpang comment,

hmm.. terima kasih untuk comment awak kat entry saya tu, appreciated it, sangat :)

~nEeYsA~ said...

mida..
hehe...btol2..
kalau x jeles,x norml pulk kn..


apis,
ur welcme..:)

jakob88 said...

dislike

~nEeYsA~ said...

hehe..:p..bce kish sedih tu wak...sedihhh..huuu

eiela said...

hmm cerita sedih la


Latest Entri : Lelaki dan Kanser Payudara

amal_fc1303 said...

wah siapakah dua org nie....

MsFazlillah said...

setuju! kongkong sebab taknak kehilangan. kalau terlalu kongkong pun akan hilang gak. cemburu 2 kadang2 perlu gak.. hehe.

KeCiK said...

Nak tisuuuuuuu !!!